Jdi na obsah Jdi na menu
 


5. 3. 2017

Zdravím,

Po  katastrofálně delší době, bych chtěla informovat o jedné akci, na které jsem loni byla. Konala se v Počátcích u Pelhřimova, což bylo trochu z ruky, ale rozhodla jsem, že ji navštívím. Už kvůli tomu, že jsem tam chtěla prezentovat tvorbu svých povídek a Milwinu tvorbu obrázků. I letos tam budou vystavené. Spousta obrázků z mé tvorby, ale i jiných autorek, autorů.

Musím přiznat, že jsem nečekala, že se ta sobota takhle vydaří už kvůli začátku. Pravda, cesta byla hrozná, zvlášť že mě vypekla holčina, s kterou jsem tam měla jet, ale organizátorky mi našly hned spoj autobusem a jela jsem. Příjezd byl taky nepovedený, jelikož byla tma, zima, pršelo, telefon – 100% pokrytí nefungovalo a já netušila, kam jít. Nakonec mě navedla skupinka kluků, kteří věděli, kde ten Kulturní dům je.

Prostory, hned jak jsem přišla, se mi líbily. Byl tam velký promítací sál, menší pro přednášku i promítání a hlavně galerie, kde už byly umístěny kresby od Luc – ilustrátorky Pomsty za polovinu duše a budoucí Vůle hvězd. Byly zarámovány a ve skle, musím přiznat, vypadalo to úžasně. Když člověk nechtěl spát nebo být na přednášce, mohl se dívat na krásné obrázky od Luc a Milwy.

Co mě velmi potěšilo, bylo i to, že mimoděk mi organizátorky vyšly vstříc a daly mi moje přednášky od nejtěžší do nejlehčí.

Co se týče programu, byl velmi vyvážen a od začátku do konce jsem byla nadšena. Samozřejmě jsem si i poslechla konkurenci Dahaku, Chihiro, Darci. Autorské čtení se konalo v menší místnosti, přednášky ve velkém. V galerii se u velkého stolu vášnivě hrálo Sbal si svého Ukeho.

V téže místnosti, kde se u velkého stolu hrálo – a byla i odměna pro vítěze - byla i malá knihovnička. Takže si na své přišel i vášnivý čtenář. Byla k prohlédnutí má kniha Ve jménu říše, vytisknuté povídky od Dahaky, Ai no Kusabi  a jedna z mang přeložena ještě pro Advík/na světě pobíhá jen 20 kusu v češtině/. Musím říct, že něco z toho měl každou chvílí někdo v ruce.

Nejvíc jsem byla nadšená přednáškou o Ai no Kusabi a to natolik, že jsem se pustila do pokračování Podzemních Tajnosti. Já jsem ráno měla Historii homosexuality a snad se povedla. Později jsem představila obě své knížky a na závěr jsme společně stvořili povídku na téma Česká republika touží po Tatrech. Zaujala mě i přednáška o skupině, která překládá yaoi věci, už jen proto, že dřív jsem to též dělala. Doufám, že se všichni bavili jako já a musím přiznat, že doufám, že bude i další ročník a i kdybych nepřednášela, rozhodně přijedu.

Co se týče jídla, skoro jsem nikde nebyla, ale na náměstí byla pizzerie a v prostorách se dalo koupit vínko k dobrému pokecu, což jsem s Luc a svou korektorkou Špendlou využívali.

Doufám, že další ročník bude a rozhodně na něj pojedu.

Dodatek. I letos na tuto akci pojedu a jsem velmi tím nadšená. Program je hezký, dokonce diskotéka a jak si myslím, bude se hodně povídat. Bohužel asi do té doby se nestihne Pomsta vytisknout, což mě mrzí.  Mám tam autorské čtení/ Z vůle hvězd prolog/nevěděla jsem co// a jednu přednášku a upřímně moc se těším. Takže pokud někdo nemá co dělat a má to tam blízko, tak bude vřelé vítán.

Festiva Fujoshi/Fundashi

Amater

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Snad priste

(Enqila, 23. 3. 2017 15:02)

Doufam, ze budu mit kouska casu akorat az pristi rok a navstivim ten festak taky. :3 Prece jenom pro Stredocecha, je to asi trochu z ruky a bylo by super se tam potkat i s tebou, jakozto mym vzorem ohledne psani, presroze se vic snazim venovat cosplayi :D Doufam tedy ze i pristi rok si udelas cas a obkevis se tam, protoze to uz snad budu mit cas i ja :)